Logo muzikálu Wicked

Producent Dr. František Janeček „ulovil“ pro GoJa Music Hall další světoznámý hit. Po posledních dvou produkcích, kterými jsou muzikály superlativů Ples upírů a Fantom Opery, se do Prahy konečně dostane jeden z momentálně nejúspěšnějších muzikálů Wicked (Čarodějka).

Muzikál Wicked měl premiéru na Broadwayi v divadle George Gershwina 30. října 2003. Příběh je o nevyřčeném příběhu čarodějnic ze země Oz. Libreto muzikálu vychází z knihy Wicked: Život a doba zlé čarodějnice ze západu od spisovatele Gregory Maguira. Hudbu k muzikálu složil Stephen Schwartz a libreto napsala Winnie Holzman.

V původním obsazení se představily Idina Menzel (Elphaba) a Kristin Chenoweth (Glinda). Obě byly nominovány na cenu Tony – herečka v hlavní roli, ale pouze Idina Menzel ji získala. Muzikál dále získal cenu Tony za design kostýmu a scény a šest ocenění Drama Desk. Soundtrack k muzikálu byl v roce 2005 oceněn cenou Grammy. V roce  2013 se stal podeváté za sebou nejvýdělečnějším muzikálem sezóny, čímž porazil i legendárního Fantoma Opery, kterému se to podařilo osmkrát.

Od premiéry na Broadwayi slaví Wicked úspěch po celém světě, mnohde vzbudil muzikál o čarodějnici se zelenou kůží doslova šílenství. Velmi úspěšné je například jeho uvádění v Německu, o inscenaci na West Endu nemluvě. Pražská produkce chystá castingy na všechny role, se kterými má pomoci také muzikálová hvězda Míša Nosková. Konkurzy proběhnou hned začátkem února příštího roku, česká premiéra je naplánovaná na 14. září 2019.