Před krátkou, chvílí během dnešního slavnostního večera, vyhlásilo Městské divadlo Brno výsledky tradiční ankety KŘÍDLA a my Vám je přinášíme aktuálně v netradičním nočním čase. A protože víme, že vás nejvíce zajímá, jak vaši oblíbení herci dopadli, bez průtahů jdeme přímo k věci:

Nejpopulárnější herečka:

1. HANA HOLIŠOVÁ
2. Jana Musilová
3. Radka Coufalová
4. Markéta Sedláčková
5. Eva Jedličková

Nejpopulárnější herec

1. PETR ŠTĚPÁN
2. Lukáš Vlček
3. Petr Gazdík
4. Dušan Vitázek
5. Erik Pardus

Pro diváky nejatraktivnějším představením je muzikál LES MISÉRABLES (Bídníci), za kterou si cenu odnesl režisér Stanislav Moša. Nejvýznamnějším počinem roku je pak pro příznivce brněnského Městského divadla výprava k hudební inscenaci Bídníci, za kterou stojí Christoph Weyers.
Odměněni byli také režisérka Hana Burešová a Štěpán Otčenášek za dramatizaci inscenace Tři mušketýři Cenou kolegia Dokořán, Cenu osobnosti roku převzal z rukou ředitele Městského divadla Brno primátor města Brna pan Roman Onderka. A konečně Cenu bezpečného zázemí, o kterém rozhoduje umělecký soubor divadla, získal kulisák Pavel Hamala.

Hlasování se letos zúčastnilo 6.320 diváků a celoroční akteta vyvrcholila právě dnešní večerní show, kterou moderovali herci Jan Mazák a Erik Pardus. Večer plný gagů, humoru a samozřejmě zcela výjimečných hudebních a tanečních čísel postavili autoři scénáře na “univerzálnosti” uměleckého souboru MdB – vždyť všichni umějí vše – hrát, zpívat, tančit… – a tak se někteří pánové např. ocitli ve svých dámských rolích (Milan Němec coby Macecha, Igor Ondříček jako Charleyova teta…) a naopak dámy předvedly, stejně jako v inscenaci Večer tříkrálový, co dovedou v mužském převleku (Hana Holišová, Hana Kováříková). V průběhu slavnostního programu vystoupili také slavní All X, herci Petr Štěpán, Lukáš Vlček, Ján Jackuliak a mnozí další. Nechyběl orchestr MdB pod vedením dirigenta Karla Cóna. Některá “kouzla” zajistily použité atraktivní animace pánů Dalibora Černáka a Petra Hlouška.

A z Městského divadla pro vás máme ještě dvě další pozitivní zprávy. Dle informace režiséra Stana Slováka byla dokončena nahrávka oblíbeného rodinného muzikálu Sněhurka a sedm trpaslíků a k fanouškům by se mohla dostat ještě těsně před Vánocemi. Pokud se záměr podaří, album bude slavnostně pokřtěno 26. prosince během sváteční reprízy Sněhurky.
Dále byla tradičně během dnešního “okřídleného” večera pokřtěna Ročenka MdB, která reprezentativně mapuje vždy danou divadelní sezonu. Ta přijde do běžného prodeje zhruba za týden.

Za tiskovou zprávu děkuje naše redakce paní Lucii Broučkové.

Foto: Jef Kratochvil (nejoblíbenější inscenace a největší počin roku – Bídníci a jejich dekorace a nejoblíbenější herečka a herec)