Hudební divadlo Karlín, uvedlo ve čtvrtek 8.9.2022 premiéru úspěšného rodinného muzikálu Alenka v říši divů. Jedná se o nové nastudování převzatého představení z divadla Hybernia, které mělo premiéru v roce 2016. Muzikál nyní pochází se společné produkce HDK a PIXAPRO.

Alenka v říši divů
Alenka v říši divů, zdroj HDK

Nové nastudování muzikálu

Vznikla zcela nová úprava v novém nastudování, částečně s novým obsazením, a především s živým orchestrem pod dirigentskou taktovkou Felixe Slováčka juniora. Kouzelná hudba Vašo Patejdla zazněla tím pádem i v nových aranžích, díky nimž hudba i texty textařky Kristýny Pixové dostaly zajímavější a osobitější zvuk i interpretaci.

Nové zpracování muzikálu je obohaceno také o nová kouzla divadelních mágů Jaroslava Kunce a Jiřího Marka a nové je také obsazení některých rolí. Kromě těch dospělých jsou nově obsazeny také role dětské. Děti za pár let odrostly a role těch malých postav v současném provedení muzikálu obsadily nové dětské talenty z muzikálové přípravky MÚZY Hudebního divadla v Karlíně.

Role a obsazení

Roli velké Alenky ztvárnila Anna Julie Slováčková, malou Alenku zahrála Helena Nádobová. U mě osobně měla velký úspěch představitelka Kočky Šklíby, Ivana Korolová. Její postava doprovází Alenku na všech cestách, pomáhá jí, stojí při ní a výkon herečky byl jedním z nejlepších. Zároveň bych chtěla vyzdvihnout pěvecký výkon Michaely Noskové, která ztvárnila Černou královnu. Další obsazení naleznete na webových stránkách HDK.

Není možné opomenout vtipnost, zábavnost a barevnost představení, které můžete vnímat od začátku až do konce děje. Poutavá je i forma komunikace postav s diváky, především těmi dětskými v hledišti.

Premiérové představení se podařilo a myslím, že se bude jednat o úspěšný muzikál, na který budou chodit celé rodiny s dětmi od nejmenších až po náctileté.  No, posuďte sami a jděte se na Alenku v říši divů podívat.